Το έργο μας είχε ως θέμα τους φάρους της Μεσογείου ως τεχνολογικά επιτεύγματα, αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά μνημεία, ορόσημα και βοηθήματα ναυσιπλοΐας, πηγές έμπνευσης και ελπίδας διαχρονικά και διατοπικά. Στόχος ήταν η απόκτηση γνώσεων και η κριτική τους επεξεργασία με ταυτόχρονη ανάπτυξη κριτικής και προβληματισμού σχετικά με τη δημιουργία και τη χρήση των φάρων.

Το θέμα συνδέθηκε με τη ναυτική μας παράδοση και ιστορία / μυθολογία, με τη χρήση της εθνικής και της αγγλικής γλώσσας σε διαφορετικά γλωσσικά περιβάλλοντα, με το μάθημα της τεχνολογίας, καθώς και με την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων και την παιχνιδοποίηση. Η πρωτοτυπία του έγκειται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός ότι προώθησε τη συνεργασία τεσσάρων σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού με σχολείο της Ευρώπης, με συνιδρυτές του έργου το IES Santa Maria, Majorca της Ισπανίας και το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών και πολύτιμους συνεργάτες το 1ο Γυμνάσιο Περαίας, το Γυμνάσιο Επανομής και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας.

Υπεύθυνοι καθηγητές:

Ιδρύτριες:  Λυμπεροπούλου Γεωργία (Γυμνάσιο Ν. Επιβατών) & η Maria Francisca Ballester ( IES Santa Maria)

Υποστηρικτική ομάδα:

Κομνηνός Παντελής

Καραβαπόρη Μαρία

Πετράκη Ελένη

Ρουσάκη Αιμιλία

Παρουσίαση- Υλικό προγράμματος:

https://prezi.com/view/ovcO6TnXmkYct5CFZwI8/

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Οι φάροι τις Μεσογείου στο etwinning έργο μας, μας οδήγησαν σε εθνική ετικέτα ποιότητας (ισπανική και ελληνική) για τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για τη συναρπαστική συνεργασία και για την ανεπανάληπτη περιπέτεια!